1.06.2017

Labirent - Film

The Maze Runner yani "Labirent" filmi James Dashner yazdığı kitap üçlemesinin ilki olan Ölümcül kaçış.. Filmin konusunda, Thomas uyandığında kendini yukarı doğru hareket eden bir asansörde bulur. Asansörün kapıları açıldığında ise onu karşılayan bir grup genç gibi artık bu oyunun bir parçası olarak Labirentten ya çıkacak yada ölecektir. 
  Film tam bu noktada başladığı anda dedim tamam bu bir  "Açlık Oyunu!!!"
Ve bingoo! araştırmalarıma göre yanılmamışım da. Çünkü  kitabın yazarı Labirent kitap serisini Açlık Oyunları serisinden esinlenerek yazmış. En az onun kadar etkileyici ve sürprizlerle dolu. Ancak bu daha iyi olabilir!! Devasa büyüklükte duvarlarla çevrili labirentin ortasında kalan gençler geçmişine dair hiç bir şey hatırlamazlar. Sadece bir çıkış yolu olduğuna inanarak her sabah koşucular tarafından labirent kontrol edilir. Yalnız tek bir sorun vardır ki, hava kararmadan dönemezseler ızdırap verici diye adlandırdıkları yaratıklar tarafından öldürülebilirler. Bununla birlikte her 30 günde bir aralarına yeni bir genç bırakılır.
 Buraya kadar her şey tamam ama en basta benim aklıma takılan bunu yapanların kim ve neden olduğuydu. Filmin sonlarına doğru öğreneceğimi umut ederken kurtulanların kendilerini yeni bir oyun içinde olduğunu görmek gerçekten sinirlerimi bozduğu kadar heyecanlandırdıda...
  Bu filmi 2014'ün sonunda kışın izlemiştim merakla ikincisini beklesem de, serinin devamı "Alev Deneyleri"ni izlemek ancak bugün nasip oldu. İlki kadar etkileyici olmasa da seri olarak Giriş, Gelişme, Sonuç ilişkisine göre Gelişmeler yine de heyecanlı bir şekilde senaryo edilmişti.
 Üçüncü film ise "Son İsyan" iki parça halinde vizyona gireceğini ve ilk part bu yıl  vizyona olacağını söylüyorlar ancak tam belirli bir tarihe rastlamadım. 
 son olarak, bir okuyucuysanız merakla takip edebileceğiniz bu seriyi alın derim ancak dikkat bağımlılık yapabilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^