17.01.2019

Votka nasıl içilir? Votka kokteyl


  Votkayı rezil etmekte vezir etmekte bizim elimizde. Söz konusu sarhoş olmak değil, ictiğinizden keyif almaksa doğru yerdesiniz.
Votka denince alt tarafı saf su ve etil alkol diye kızarım.
Ne bekliyorsunuz ki yanii, tabiri caizse karaktersiz bir içecek. Bir viski değil yani. İşin özüne inecek olursak da, her votkanın kendine has bir yapımı var aslında.
Farklı markaları daha uzun sürede deneyimledikçe damak zevkiniz bunu algılamaya başlıyor. Nasıl ki hergün aynı yemeği yediğinizi düşünün içeriginde kullandığınız o yemeğe asıl tadını veren şey değiştikçe verdiğiniz tepkiler gibi. En sonunda tabii ki ne yaparsanız yapın tek bir tarife bağlı kalırsınız.
  Votka yapımında her marka kendine özgü farklı malzeme aromalar kullandığı için  tatları çok farklıdır. Bunu ayırt edebilmekse uzun bir süreç isteyebilir.
  Tabii bu süreçte artık votkayı sek içenlerden olmanız kaçınılmaz bir son olabilir :)
  Barda çalışmaya başladığım ilk üç ay sek votka istendiğinde "eee yuhhh ama" diye içimden bolca geçirmişliğim oldu.
Siz diyin cahillik, ben diyim büyük konuşmak . neysee


 İşin kötüsü aslında herhangi bir içeceğin, en başta meyve suyu kola enerji gibi ürünlerin içersine katılmasıymış. Buda tecrübeyle sabit. Çünkü arkadaşın bu durumda amacı içmek değil, sadece sarhoş olmaya çalışmak.

 "Aroması yoğun sekerli içeceklerde votkadan bi performans beklemeyin."

 Klasik olarak kokteyl yapiminda,
uyumlu meyvelerle alkol olarak, ve diğer alkollerin alkol miktarını arttırmak amaçlı kullanılır.
 Bunun haricinde her hangi bir şekerli içecek şurubuyla karıştırıldığında likör olur. Haliyle aromalı votkalar aslında likör sayılır ama normal liköre göre alkol oranı daha yüksek olduğundan içimi daha da keyifli gelebilir.
  Elinizde aromalı bir votka varsa sodayla tüketmenizi  önerebilirim. Veya aromasına uygun meyvelerle sek olarak da içebilirsiniz.

  En yanlış şekilde tüketimine örnek verecek olursam. Kolaya vanilya, çilek, bögürtlen, elma vs  şurubu kattıgınızı düşünün, o sadece vanilyalı kola olacaktır.
 Yani şeker ve aroma miktarı ne kadar az olursa votkaya o kadar sadık kalabilirsiniz.


  Haliyle Votka içimine en çok yakışan taze meyvelerdir. Tamamen zevkinize kalmış ne kadar meyve varsa bir bardağa esit miktarda dilimleyip (bence en uyumlu olanlar) "limon,portakal,greyfurt,çilek, yeşil elma," hatta kivi kavun ayva olabilir. Tatlı ekşi meyvelerden bir kombin olusturmak. Ölçülü veya ölçüsüz Votkayı ekleyin.  Üzerini yarım limon ve portakal suyuyla (elinizde sıkarak) tamamlayabilirsiniz. Sonrasında kaşık yada çubuk yardımıyla hafifçe karıştırıp içeçeğinizi hem yiyip hemde keyifle yudumlayabilirsiniz.


Püf noktası- aromaların birbirine daha iyi karışması için biraz beklettikten sonra için. Asit için cok az soda, tercihe göre meyveli soda da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :))

Son olarak fiyat ve tat olarak en iyi marka bence Wyborowa Vodka



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^