17.03.2021

Yıllar Sonra Tokio Hotel

  Bugün bu başlığı açmaya karar vereceğim inanın hiç aklıma gelmezdi. Beni buna itecek  olan sebebin ne olduğunu tahmin edebilirsiniz tabii ki. Tokio Hotel - Vize white lies adlı çalışmasıyla çıkış yaptı. Ve Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede Top 10 listesine girerek adından güçlü bir şekilde bahsettirmeyi başardı. Vize iki yetenekli müzisyen nedir ne değildir detayını hiç bilmiyorum ama Tokio Hotel ile anlaşmaları çok iyi bir karar olmuş belli ki. Uzun zamandır çeşitli çalışmalara imza atan Bill Kaulitz yanii hiç boş durmasa da eski hayranlarının ilkleri kadar dikkatini çekmeyi başaramıyor. Yanılıyor muyum? 

  Söyle bir geçmişine baktığımızda ilk olarak Almanya ses yarışmasında çocuk yaşta dikkat çekmeyi başarmış, ardından ikiz kardeşi Tom ve arkadaşları Georg ve Gustav ile birlikte  Devilish grubunu kurdular. Buraya kadar biz bunları henüz tanımıyorduk tabii ki. Sonrasın da 2005 yılında Schrei albümü cıktı. Çocuk yaşta kendilerine özgü tarz ve müzik. Öyle boş değil yanii, zamana göre  çok kaliteli bi albümdü. Hele ki Emo akımının olduğu o yılda. ..

  Boş durmadılar sık sık konser verdiler. Tam ergen oldukları dönemlerde özellikle dünyada ki tüm kızlardan ilgi gördükleri için farklı ülkelere gittiler. Hemde sıkça! En büyük hayalleri Tokio da konser verebilmekti. Sahi oldu mu o iş? Google  hiç soramayacağım¿ Muhtemelen evet ama hala Türkiye de konser vermediklerine eminim. (: Hello. How are you? Çünkü o dönem de kendilerini vezir ettiğimiz kadar rezil de etmeyi  başaran bi millettik.  

  Grub biraz zaman aşımına uğradı reşit oldular derken aynı Schrei albümü ingilizceye çevrilerek Scream albümü olarak yeniden satışa cıktı. Grub o arada ingilizce konuşmayı öğrendi, eğitimlerinede devam ettiler tabii. O ara herkes böyle bir grubun pazarlama ürünü olduğunu söyledi durdu. Haklarından yazılıp çizilmeyen tartışılmayan hiç bir konu kalmadı. Yapımcı menejeri olan David başlarında bakıcı gibi sürekli bulunuyordu. 

  Tüm taşlar yerli yerine oturmaya başladığında ise Humanoid albümü geldi. Güzel bir albüm olsa da  eskisi gibi grub çokta dikkat çekmemeye başladı . Çünkü büyüler, ve magazin olsun diye ota çöpe laf edemezlerdi değil mi :)). Yollarına şimdi bir şekilde devam ediyorlar.

 Bill' in çocukluktan beri moda tasarımına olan ilgisi de hep dikkat çekti. Kendi istediği gibi dilediğince giyindi gezdi, cinsiyeti de bu yüzden  sıkça konu olsa da o kendinden hiç taviz vermedi. Son 5 yılda moda sayfalarında cıktı, mankenlik yaptı hatta Heidi Klum ile birlikte translara yönelik bir moda eğlence programı bile yaptı.

  Cinsel kimliği konusunda hala gerçekten net bir fikrim yok. Umrumda da değil. Şuan 32 yaşında filan olması lazım, ikizi Tom ' un aksine hiç bir bayanla adı anılmadı. Yada tam aksiyle ama Tom capkınlıklarıyla adından sürekli söz ettirirdi. Konser çıkışları hayran partilemeleri filan. Höö öhömm, her genç kızın hayali filan dermişim, dee öyle.  Heidi Klum ile aşk yaşayıp sonunda evlenince üzülmedik değil yanii.

Bunu hiç eleştiremicem, kadın Tom'a çok iyi bakıyor valla el bebek gül bebek. Tıraş ettiğini bile gördüm, Bill ile de zaten çok iyi anlaşıyorlar. Öyle böyle değil. Bill gerçekten çok mutlu bu durumdan. Kendi hayatına gelince projeden projeye koşturuyor özel hayatı hiç yok gibi ve tam bir centilmen Alman erkeği gibi. Bi kaç günlük rutinine bakmıştım. Yaaa Tılsım ne lafı dolandırıyon. Hanım hanımcık yaşıyor işte. Hayranıyım evet ama Tom çok daha fazla çekici.

Son gündeminde birde kitap var, 30 yılım diyerek özetlediği bir kitap çıkartmış. Bu çok çok iyi bir karar, çünkü kaleminin güçlü olduğunu biliyoruz. Bir an önce yayın  evlerden birinin bu kitaba el atmasını diliyorum. Yoksa okumak hayal olacak.

Kitap resmi, alnının ortasındaki kurşun izi hiç  hoşuma gitmedi. Pozitif olsana eşşek diyesim geliyor. Allah korusun çekim yasası diye bi illet var. Nerde bi saçmalık başına geliyor insanın . 

 Grub Ambleminde de tekrardan bi değişikliğe gidilmiş. Yeniden doğmuş gibi! Bildiğimiz o zırh gibi görünen TH amblemi gitmiş yerine minimal bi tasarım gelmiş. Yıllar önce bunu mühür gibi vücudumda görmeyi çok istiyordum ama ergenlik hatası olur diye bu düşünceyi sürekli unutmaya çalıştım. Sırada ki dövmem elimin üzerinde bu minimal çalışma olacak.

  Düşünüyorum kii... bu grub geleceğin Linkin Parkı. Bana bu kez o tadı verdi yanii. 

 Volkal ihtiharından sonra, Linkin Park içinde ne  bilim isteee. Fazla söze gerek yok.

Dilerim yolları açık olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^