2.01.2018

Neden yeşil çay içilmeli?

  
 Yeşil çayın bagışıklı sistemini güçlendirip metabolizma'yı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olduğu ve kalp diş, diş eti hastalıklara kolesterole kansere karşı koruma sağlayan güçlü bir antioksidan içerdiği bilinmekte.

Siyah çaya ve kahveye karşı bir düşkünlüğünüz varsa düzenli olarak günlük iki kupa yeşil çay tüketmeye başladıgınız anda çaya şekere ve kahveye olan megiliniz büyük oranda azalacak. Vücunuzun daha az ödem tuttugunu ve daha enerjik olduğunuzu hissedeceksiniz. 

Peki nasıl içilmeli?
Sallama yöntemi kolay ve acele bir çözüm olsa da en doğru olanı kaynamış suda (80-85 derecede) ağzı kapalı olarak (3-5 dakika) bekletmektir. Yani demleme yöntemi en doğru olandır. Ve mutlaka şekersiz içilmeli.

 Diyet ve eğzersiz yapanlara aktardan alıp tarçın kabugu ve limon suyu ilave ederek kullanmalarını öneririm. Ben günlük bu şekilde 1lt tüketebiliyorum.  Degişiklik istediğimde ise Dogadan markasının aromalıları keyifli oluyor. Son zamanlarda ananas aromalı yeşil çay favorim. Direk yeşil çay tadını sevmeyenler için harika bi alternatif olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^