8.10.2017

Chia nasıl tüketilir?


  Benim gibi tatsız tuzsuz ne olduğu tam olarak bilinmeyen otun çöpü meraklılarına chia nasıl tüketilir, tadı faydaları olduğu kadar zararları neymiş kısaca bahsetmek istedim.
   Öncelikle süt ve meyveye katılıp en az 2 saat süre gibi bekletilip jöle gibi bir sıvı yayması sağlanılan Chia tohumunun tadı "cevizle" aynı. inanmayan var. Bir yemek kaşığı Chia'yı sade yağsız sütü üzerini bir tık geçecek kadar ekleyip dolapta beklettikten sonra jöle halini alınca " ilave hiç bir şey katmadan" çiğneyerek deneyin. Bence hafif bir taze ceviz tadını alacaksınız. Katkılı tükettiğinizde Chia tatsız kokusuz.

Günde iki yemek kaşığından fazla tüketilmesi önerilmeyen bu yiyeceğin içeriği oldukça zengin.
***
A, B, D ve E vitaminlerini içerir. Aynı zamanda demir, iyot, magnezyum, kükürt, manganez gibi mineraller ile linoleik asit ihtiva eder. Demiş..
Lif içeriği yüksek, doğal kan şekerini dengeleyici özelliği ve bağırsaklarda bulunan probiyotik bakterilerin büyümesini destekler.
Kolesterole ve Şeker hastalığına iyi gelirken, karın bölgesinde yağ dokusu oluşumunu engeller. Metabolizmayı hızlandırarak, zayıflamaya yardım eder.
Omega 3 yağ asitleri, alfa lineik asit bakımından zengindir. Yapılan araştırmalara göre, kanser hücrelerinin büyümesini sınırlandırdığı ortaya çıkmıştır. Özellikle meme kanseri ve rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlar.
Protein kaynağı. Performans arttırıcı ve enerji verici özelliği var.
***
Dikkat ettiniz mi bilmem ama Cevizle akraba gibi. 

  Ögün veya ara ögün olarak Süt, meyve mısır gevreği yulaf karışımlarıyla veya yoğurda katılarak yine meyveler zengileştirip keyifle yiyebilirsiniz. 

  Gel gelelim her şeyin fazlası zarar değimiz bu Tohum aşırı tüketimde, bağımlılık yaparken. Gaz ve şişkinliğe sebep olabiliyormuş. Alerjik bir reaksiyon gösterebilirken! ilaç kullananlarda gebelerde farklı etkileşimleri olabilir. Hatta bende olduğu gibi tansiyonunuzu yükseltip baş ağrısına da sebep olabilir! benden söylemesi tini minicik bir tohum diyip geçmeyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^