16.04.2019

Bu Şehrin Gereksiz Hizmetkarları


   Sevgili günlük arada bi sende yaz. Efsaneler şehrinin şatafatı altında yazamadım sana. Hatırlar mısın dünyanın en sevimli masal kahramanlarını? onları öldürüp gömmüşler buraya. Boynuzlu 3 kırmızı adamı kahraman diye şehrin kapısına dikmişler. Altın yaldızlar altında. Çağrı görse korkar. 
Bilemedik ne desek, ne desek 
Neyse geldik, buraya ilk gün dünyasından çalınmış canlılardan insanların cığlıklar atarak eğlendiği demir korkuluklara kadar gezdik gördük. 
  Yüksekten korkar penguenlere ağlarım.
  Neyseki konumuz bu değildi. 
Barcıyız biz.
sonraki gün barda Cimbali görünce mutluluktan uçtum biraz. Keşfedilmemişi keşfetmem toplasam 3 saatimi aldı. 
Kahvesi hayal kırıklığı. Tatsız, kokusuz damakta çok acı. Yine mi background derken 3 gün sonra küçük bir barda sadece sıcak içecek çıkartırken buldum kendimi. 
  Bakmayın aslında' ilk gün' insanlar yüzünden uymadı olmadı bana burası diyerek istifamı verecekken üçüncü gün hakkımı kullanmıştım.
 Çalışma adabında birlik olunup birbirinin acığını kapatmak değil de acmak için uğraşan insanlarla aynı ortamda bulunmak bana göre hiç hak değil. Ben 9 ay en çok bunu öğrenmiştim. El ele olmamız paydosa paydos dememiz bu yüzden.
Sefim, yeni gelen bir kaç güzel insan dışında. Çıkar hırsıyla yıllarını harcayabilecek bir takım grubu ben sevedim. Kuralların canı cehenneme derler. Ben elbet uyulur derim. Uyulmadığı durumlarda fırsatcılık yapana madalya takıldığını hiç görmedim. 

  Kıyafetler cidden komik sinir bozucu gerçeklikte, giyer giymez kendimi Alice gibi hissettim. Hadi ben minyonumda gerçekten yakışmayan "kadınlar" var. Efsaneler şehri mantığıyla Alice olna fikri bile kullağa hoş gelebilir ama siyah üzerine fuşya detaylar ciddiyet ve masal kahramanı olma üzerinde tartışmak yerine çekicilik katardı.
  Elbiseleri gördüğüm anda bile hizmetciler ben bu otele gelmemeliyim demiştim!

  Bu sene bir telefonla başlayan Side planı, yine benzer bir durumla son bulmuştu. Bu sektörde cidden ısrarcıyım. Otellerde sorun yokda yeni ortamda yine yazarım. Buda bizim gibilere ders olsun diye not edeyim istedim. Başkalarına bakmak yerine hedefinize odaklanın. Başarı bu kadar kolay aslında  

3 yorum:

  1. Başkalarına baksan da olmuyor, bakmasan da hiç olmuyor.
    Aslında hem bakacaksın, hemde bakmayacaksın.
    Ya da bakacaksın ama onlar bunu fark etmeyecek.
    Sadece takmayacaksın başkasını, bütün mesele bu bence.
    Bu arada gerçekten de Alice'ye benzemişsin (:

    Umarım hayalindeki işe kavuşursun en kısa sürede...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni gördüğüme sevindim ya, ne zamandır yazmiyordun. İki gün önce daha aklıma geldin şaşırdım suan 😄
      Aslında başkalarına takılmıyorum ama o anda doğru olduğuna inandığım yapmam gerek şeyi yaptığıma inanıyorum. Daha dün yine başladığım işten aynı gün istifa ettim. Nelerle cebellesiyorum suan bir bilsen 😄

      Sil
    2. Sevinmene sevindim (: Evet uzun süredir yazmıyordum. Çok şükür geri döndüm ve dilimin döndüğünce yeni bir şeyler karaladım bloguma (:
      Aa 2 gün önce ha ? Tesadüfe bak (:
      Doğru olduğuna inandığın şeyi yapıyorsan gerisi boş. İçin rahat olsun.
      Çok hızlı istifa etmişsin ya. Bir günde istifa ettiğine göre nelerle cebelleştiğini tahmin edebiliyorum (:

      Sil

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^