16.04.2019

Bloody Mary Yapımı - Hikayesi


  Aylardır bu kokteyli anlatıcam anlatıcam anlatamıyorum. Ama artık anlatıcam 👊 Çok basit ama yapımı bi o kadar hatalı. Hatalı diyorum çünkü içeriği böylesine basit bir icecegin formülünü tutturamayıp zehir eden onlarca insan gördüm. Hatta en doğru şekilde servis edebilene rastlamadım desem yalan olmaz.
 Bu konuda hep bir sitem halimdeyim! Sevmeyebilirsiniz ama biraz olsun sevebileceğiniz şekilde sunmayı öğrenin der kızarım. 
  Birincisi Bloody Mary shacklenmez! Kesin ve net söylüyorum hiç bir kaynakta böyle bir bilgiye rastlamadım!
  Evet canım benim! Hiç gülme 😄
 İkincisi uzun bardakta servis edilmesi en uygun olanıdır. 

  Kokteyl dünyasının net çorbasıdır. Öncesinde alkol tüketmeden içildiğinde doyurucu. Alkollü olmakta birlikte içtikten sonra üzerine dürüm gömme ihtiyacı uyandırabilir. Çıldırmışcasına yedirebilir. 
   
 Gelelim öncesine- Garni olarak turşu, zeytin,limon,kereviz, salatalık, domates,peynir, cips gibi atıştırmalıklar kullanabilirsiniz. 
 Süsleme haricinde yanında servis edilme konsept uygun olabilir. Çünkü eğlenirken ayakta içelecek bir kokteyl çeşidi değil. 
  Gündüzleri sakin bir şekilde oturarak yudum yudum tüketilmesi daha doğru olur. 
  Asıl yapılış amacı zaten "içkiyi abarttıktan sonra" aksamdan kalma dediğimiz duruma uygun olarak toparlanmak için varil varil su içme ihtiyacını kesecek bir kokteyl çeşidi. 


  Hikayesine bakınca yok artık diye mantık ötesi saçmalık olarak duyduğum bi kaç farklı hikaye duydum. Bunlardan biri barmenimin anlattığı. Margarita,hikayesine benzer bir şekilde bir bayanın domates suyundan kokteyl istemesi üzerine yapılıp içerken üzerine dökmesi ve ismine hitaben kanlı Mary adını almış olması.  Ancak ben Onur Can Gençer 'in youtube kanalında anlattığı kanlı Mary dönemini çok daha inandırıcı buldum. merak edenler buraya'


Malzemelerini çok kolay bir şekilde temin edip evde yapabilirsiniz. Gelelim benim dokunuşlarımla herkesin tiksinmeden içebilegi tarifin ayrıntılarına. 

Bardağa hiç buz eklemeden 6 cl kadar Votka koyuyoruz. Bu sizin ölçünüzle bir shot olabilir. İlave olarak yarım limonun suyunu ekledikten sonra 'bardakta geniş bir dudak payı' ayırarak domates suyunu tamamlayın. 
Üzerine 3-5 adet arası tercihe göre buz ekleyin. 
Sonrası bir miktar tuz, karabiber ve acı sos. 
Pipet yardımıyla hafifce karıştırdıktan sonra içmeye hazır.
Migros ve Carrefour dan istediğiniz marka acı sosu temin edip kullanabilirsiniz. 
Her markanın kendine göre acılık oranı var. Benim önerebileceğim markalar.
Susitaş - az acı
Louisiana - çok yoğun acı
Lousiana Supreme - acı

Bol acı sevenlere üçünüde öneririm. 

Kısaca
Votka
Limon
Domates suyu
Tuz
Karabiber
Acı sos

3 yorum:

  1. içindeki acı sos yüzünden sevemedim bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domates suyu tatlı olduğu için aslında dengeliyor. Soguk içildiği içinde Yoğun bi acılık hissetmiyorsun. Acı sevenlerin bolca kullanması gerekiyor bu sosu. Zaten dediğim gibi acının da dereceleri var. Deneme yanılma yöntemiyle herkes kendi damak tadını tutturabilir.:)

      Sil
  2. Bir ben içemiyorum bunu sanırım

    YanıtlaSil

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^