24.10.2017

Kahvaltılık Müsli Yapımı


Paketlere girmiş müslilere güvenmediğiniz için sevmiyorsanız size çok karışık bi müsli tarifi verebilirim!. Çok karışık oldugu için ben bunu kahvaltı olarak sütle birlikte tüketmenizi öneriyorum. Diger türlü ağır gelebilir!

500 gram kahvaltılık Yulafı derin bi kaba koyarak işe başlıyoruz.
Ardından her biri 200 gr fındık, fıstık, kayısı çekirdegi, ceviz ve bademi blanderda toz haline gelmeyecek ayarda çekin.
10-15 adet kuru kayısıyı dogradıktan sonra bir avuç kuru üzüm ekleyin.
Bir avuç kavrulmuş bugday. 
İki yemek kaşıgı Chia tohumu ve Çedene

Bal ve Pekmez
Tüm bu malzemeler bi kenarda beklerken bir çay bardagı keçi veya üzüm pekmezini kucuk bir tencereye katın, bir su bardagı balı üzerine ekleyerek 5 dakika kaynatın. 
Kaynayınca hazırladıgınız malzemelerin üzerine ekleyip güzelce karıştırın.
Yaglı kağıt serdiginiz fırın tepsisine güzelce yayın 20 dakika 200 derecede kuruduktan sonra sogumasını bekleyin. 
Soguduktan sonra kırıp buz dolabı posetine koyduktan sonra dolaba kaldırarak dileginiz zaman süte katıp tüketebilirsiniz.

Not: Tüm bu malzemeleri bire bir eklemek zorunda degilsiniz. Tercih sizin.
Ayrica ' yulaf ceviz badem kayısı ve kuru üzümü balla karıştırıp kurutarak daha sade müslide yapabilirsiniz. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^