3.06.2017

Death Note - Film

  Japon anime ve manga sevenler çok iyi biliyor olsa gerek bu filmi ancak Ölüm Defterini sevmek için fantastik- polisiye filmlerden hoşlanmanız da yeterli. 
 "3 seriden oluşan bu filmde Light Yagami isimli 17 yaşındaki genç, sınıfında dersi dinlerken bahçeye bir Shinigami tarafından düşürülen "Death Note" adlı bir defteri görür. Ölüm Defteri tüm shinigamilerin sahip olduğu, insanları öldürmek ve yaşam sürelerini kısaltmak için kullandıkları bir tür süper güçlere sahip defterdir. Sonrasında bu defterle ismini yazdığı kişiyi öldürebildiğini fark eden Light, dünyadaki suçluları öldürerek adaleti sağlamaya karar verir. Onu farkeden halk ona "Kira" ismini verir. Bu olaya polisler, FBI gibi gruplar müdahale eder. Tabii bu sırada Light'ın karşısına "L" adında bir dedektif çıkar. Kira'ya meydan okuyan L, dünyanın en iyi dedektifidir, dolayısıyla çok zekidir ve her olayı hemen kavrayabilir. Ancak Light da oldukça zeki olduğu için medya aracılığı ile aralarında kızgın bir çatışma başlar."
   Tsugumi Ooba yazdığı çizgi roman uyarlaması olan filmin tam anlamıyla konusu bu olsa da, işin eğlenceli kısmı karakterlerde. Çünkü bu filmde kötü karakterleri de çok seveceksiniz. Ölüm defterine sahip olan ölüm meleğinin de sahibi olacaktır. Haylaz Ryuk hükmetmek kolay olmayacaktır. 
  Çıktığı andan  bu zamana kadar tutkuyla izlediğim bu filmi mutlaka izlemenizi öneririm.

 Bu arada küçük bir de not; Death Note Amerikan sinemasında yeniden çekilmiş, Ağustos 2017 yani 2 ay sonra vizyonda olacak. Oyuncular tabii ki Japon değil, üstelik L karakterini canlandıran bi zenci! ne alaka bilmedim. Sürekli çömelerek oturan, sessiz, şekerle beslenen, bembeyaz ölü benizli bir karakteri canlandıracak Kenichi Matsuyama dan başka birini düşünemiyorum bile. Kesinlikle ilgimi çekmedi. Şimdiden söyleyeyim zaten yazılmış çizilmiş 3 seri tamamlanmış bir filmi yeniden uyarlayarak sadece israfa neden olabilirler. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Yorum bırakmayı unutmayın ... ^.^